Hlavní navigace

Disney+ dorazí příští rok. Nová videopůjčovna by mohla fungovat i v ČR

9. 11. 2018

Sdílet

Zdroj: Disney

Předseda představenstva a ředitel Walt Disney Company Bob Iger včera během zveřejňování finančních výsledků oznámil, že nová streamovací služba se bude jmenovat jednoduše Disney+. Odstartuje někdy později v roce 2019 a jako první se jí dočkají v USA. Web disneyplus.com, na kterém probíhají registrace zájemců, je ovšem počeštěný a dává naději, že se počítá i s naším trhem.

Aby také ne, Disney má obrovský zásah v celém audiovizuálním průmyslu a dodnes se mj. stará o špičkovou lokalizaci titulů. Tuzemským dabingovým i studiím i překladatelům stojí za zády a schvaluje všechny kroky. Bylo by logické, že svůj obsah bude chtít nabízet všude, když už z Netflixu se co nevidět stáhne.

TIP: Netflix dostane novou konkurenci. Půjčovnu spustí Warner a bude to velké

CS24

Oficiální web láká na obsah samotného studia Disney, animáků od Pixaru, komiksů Marvelu, filmů Star Wars a také dokumentů National Geographic. Poslední položka ale bude záviset na tom, jak dopadne akvizice 21st Century Fox.

Disney+ ale nebude recyklovat jen hotový obsah, ale budou pro něj vznikat i exkluzivní novinky. Studio natočí seriálový prequel Rogue One: A Star Wars Story s původními herci. Vlastní seriál dostane i bůh falše Loki známý z komiksových hitů Thor a Avengers. Ze světa Star Wars bude také seriál The Mandalorian, který se vklíní do doby před aktuální filmovou trilogií. Ukáže, co se stalo mezi pádem Impéria a nástupem Prvního řádu.

Byl pro vás článek přínosný?