Hlavní navigace

Dlaždicový Viber 4 se umí rychle probudit a napoví, jestli je váš kamarád online

30. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Velký konkurent Skypu sice na platformě Windows Phone začínal skromně, ale teď už dohnal ostatní platformy v hlavních funkcích. Poslední aktualizace navíc přinesla pár změn natolik zásadních, že teď už Viber těžko někomu nedoporučíte. Po distribuci aktualizace Windows Phone 8 GDR3 mohli autoři aplikace použít vlastní tón pro upozornění na příchozí zprávu. Ten už tedy nebude znít tak, jak Microsoft určí. Doufejme tedy, že už máte systém aktualizovaný, abyste novinku slyšeli na vlastní uši.

Tip: Viber už má klienta pro Windows 8. Může tak směle začít ohrožovat Skype

Vlastní zvuky ale stále volit nelze. Podobně jako Facebook, i Viber loni představil kromě standardních smajlíků jejich větší, barevnější a někdy animované verze. Nálepky můžete nyní stahovat z galerie i v dlaždicovém klientu. V případě zájmu si koupíte placené balíčky. Mnohem lepší přehled budete mít o tom, kdy se naposledy uživatel připojil. Jednak uvidíte, jestli je váš kamarád zrovna online. Prozrazování stavu ale případně vypnete v nastavení.

 

Minimálně si ale budete jistí, jestli váš přítel zprávu viděl. To napoví oznámení hned pod ní. Protože doručení zprávy není všechno. V rámci konverzací lze posílat fotografie. Ty teď ale obohatíte i o popisek. Vývojový tým dále pracoval na notifikacích, aby byly rychlejší a spolehlivější. Volitelně i skryjete obsah notifikací. Viber konečně podporuje rychlé probuzení z režimu spánku, takže se podstatně rychleji načítá. I studený start je rychlejší. Novinku najdete ve Windows Phone Store.

CS24

Viber 4 pro Windows PhoneViber 4 pro Windows Phone
Viber 4 pro Windows Phone

via WinBeta

Byl pro vás článek přínosný?