Hlavní navigace

Do Office Online přichází chatování přes Skype nebo kopírování formátů

8. 3. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Při spolupráci dvou a více lidí na jednom dokumentu je v Office Online nově k dispozici postranní panel pro chat v rámci sítě Skype. Díky němu se můžete při editacích s kolegou či kolegyní radit, aniž byste museli opouštět okno prohlížeče. Není to nic objevného, Dokumenty Google například podobnou funkci obsahují slušnou řádku let. Přesto budou mít uživatelé Office Online z tohoto doplňku radost, o tom žádná. Podobně je Skype integrován v Office 2016.

I Office Online již uživatele seznamuje s novinkami
I Office Online již uživatele seznamuje s novinkami

Microsoft integraci oznámil původně již loni v říjnu, ale trvalo to několik měsíců, než se mu podařilo funkci plošně nasadit všem uživatelům, přičemž ji stále nemá k dispozici každý. Aspoň já zatím ne, byť kolega ano. Připomínám, že pokud si budete chtít zavolat, neobejdete se bez zásuvného modulu. Funkce je zatím k dispozici ve OneDrivu, podporu SharePointu a OneDrive for Business Microsoft teprve chystá. Stejná verze Skypu je integrována již nějakou dobu ve službě Outlook.com.

 

Aspoň jednu unikátní funkci ale Skype ve OneDrivu/Office Online obsahuje. Historie zůstává spojena s dokumentem, takže až příště otevřete dokument, uvidíte přesně, o čem jste se s kolegyněmi a kolegy bavili naposledy. Za normálních okolností by přitom tyto chaty byly odsunuty novějšími zprávami. Při vstupu mi Word Online oznámil i další novinky. Za prvé Sway, za druhé kopírování a vkládání formátů ve Wordu a PowerPointu Online.

Skype přichází do OneDrivu, resp. Office Online
Skype přichází do OneDrivu, resp. Office Online

Zdroj: Office Blogs

Byl pro vás článek přínosný?