Hlavní navigace

Do prodeje míří ultratenký počítač Tranquil PC MMC-12

2. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Tranquil PC minulý měsíc představila ultratenký počítač s označením MMC-12, který by měl nalézt uplatnění jako tzv. "media center PC". Produkt nyní míří do prodeje za cenu 649 GBP, v přepočtu tedy necelých 20 000 Kč. Nejzajímavější je jeho velikost a provedení - svým vzhledem nápadně připomíná průměrný DVD přehrávač, rozměry výrobce udává 395 × 225 × 40 mm. Chlazení zcela spoléhá na hliníkové šasí, které umožňuje pasivní chlazení procesoru i chipsetu.

Tranquil PC MMC-12

Multimediální počítač je poháněn dvoujádrovým procesorem Intel Core i3-2100T v kombinaci se 4 GB operační paměti typu DDR3 a 80GB úložným prostorem. Jako operační systém byl použit Microsoft Windows 7 Home. Tvůrci také pamatovali na to, že by mohlo být praktické rozšířit úložný prostor o další pevný disk, je zde tedy volný slot na 2,5palcový disk. Kvůli zpětné kompatibilitě s optickými médii byla do počítače také zabudována DVD-RW mechanika.

Tranquil PC MMC-12

Drobnou nevýhodou je zdroj, který vzhledem ke snaze o co nejmenší velikost šasí není v počítači, takže je nutné použít větší externí adaptér a někam jej vhodně schovat. Další zdroje dat je možné připojit pomocí eSATA 3 Gb/s portu, případně dvojicí portů USB 3.0 a dvou USB 2.0. Nezapomnělo se ani na gigabitovou síťovou kartu.

Zdroj: techPowerUp

Byl pro vás článek přínosný?