Hlavní navigace

Do USB už můžete zapojit robotického fotbalistu či kuličkovou sniperovku [CeBIT]

12. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tchajwanská společnost Axpro vyrábí spoustu příslušenství do USB. Flashky na sto způsobů, rozbočovače, čtečky paměťovek apod. Na CeBIT ale přivezla také dvě hračky, ze kterých budou mít radost děti a ještě větší možná jejich otcové. Tou první je sniperovka U10, druhou robotický fotbalista U14.

 

Obě hračky obsahují motorky, rovněž se připojují k USB a jsou ovládány dálkově pomocí počítače nebo mobilu. Sniperovka střílí plastové kuličky o průměru 6 mm na vzdálenost až osmi metrů. Hlaveň lze otáčet v rozsahu 120° v horizontálním a 35° ve vertikálním směru. Zbraň obsahuje barevnou kameru s rozlišením 640 × 480 px, tu využívá zaměřovací software pro Windows.

)

To fotbalista sice kameru neobsahuje, ale otáčet se umí také. Ovládá se pomocí zvláštní aplikace pro iPhone (verze pro Android bude také). Připomíná tucty fotbalových her, kde pomocí táhnutí prstu střílíte penaltu nebo přímý kop. Aplikace však rozpohybuje skutečného panáčka, který podle výrobce nestřílí pouze rovně, ale umí vykroutit i menší faleš.

)

Sniperovka Axpro U10 je dostupná v některých čínských e-shopech za 80+ dolarů. Fotbalista se zatím do prodeje nedostal.

KL24

 

Zdroj: Axpro (1, 2) via Engadget

Byl pro vás článek přínosný?