Hlavní navigace

Trápí vás výpadek online služeb? Chyba možná není na vašem přijímači. Zkontrolujte stav služby na Downdetector

Sdílet

Zdroj: Downdetector
Přestala vám zničehonic fungovat webová stránka nebo online služby? Problém nemusí být nutně u vás. Zkuste předejít unáhleným rozhodnutím a zkontrolujte, zda se daný web nebo služba nepotýkají s výpadky. Pomoci vám může například portál Downdetector.

Co je služba Downdetector a jak funguje?

Downdetector je portál, který prostřednictvím uživatelů a jiných zdrojů sdružuje hlášení o výpadcích široké škály online služeb a webů, kam patří například Facebook, Google, Spotify, Netflix a stovky dalších. Díky tomu můžete zjistit, jestli se výpadek týká pouze vás, určité oblasti, nebo zda se jedná o globální problém.

A jak to celé funguje? Downdetector monitoruje hlášení o nefunkčnosti služeb z vícera zdrojů, jako je například Twitter nebo hlášení od uživatelů. Tato hlášení jsou analyzována a v reálném čase kontrolována. Pokud dojde k vyhodnocení, že se jedná o skutečný výpadek týkající se velkého množství lidí, služba zobrazí výpadek na svém webu.

Kořeny Downdetectoru sahají do dubna roku 2012, kdy byla založena společnost Ookla®, LLC (které patří i Speedtest.net). Dnešním rokem slaví služba více než 10 let existence a stihla expandovat ze své mateřské země do mnoha zemí v Evropě, Indii nebo do Austrálie. Každý měsíc zpracuje Downdetector více než 25 milionů hlášení od uživatelů a vyhodnotí statisíce analýz o pádech různých služeb.

Jak najít konkrétní výpadek?

Pokud máte problémy s funkčností určité služby a chcete zjistit, zda náhodou nemá výpadek, stačí jít na web Downdetector.cz a do vyhledávacího pole napsat název dané služby. Pokud se jedná o aktuální výpadek, pravděpodobně se daná služba nachází na hlavní straně a nebude třeba ji vyhledávat.

KL24

Hlavní stránka portálu Downdetector Hlavní stránka portálu Downdetector (zdroj: Cnews)

Po rozkliknutí vidíte doplňující informace o službě a výpadcích za posledních 24 hodin, poslední příspěvky z Twitteru nebo hlášení od ostatních uživatelů. Na dané stránce můžete také případný výpadek nahlásit a přispět tak k jeho rychlejšímu zjištění a nápravě.

Detail služby s možností nahlášení výpadku Detail služby s možností nahlášení výpadku (zdroj: Cnews)

Downdetector na mobilních telefonech

Downdetector nabízí mobilní aplikaci pro obě hlavní platformy, která kromě zobrazení hlášení o pádu umožňuje také zasílání notifikací, pokud vámi oblíbená služba zažívá výpadek. Rozhraní mobilní aplikace je rozděleno do dvou kategorií:

  • Domů – seznam všech služeb s grafem výpadků,
  • Oblíbené položky – vámi sledované služby označené hvězdičkou.
Oblíbené položky (zdroj: Cnews)
Oblíbené položky (zdroj: Cnews)
Detail po rozkliknutí služby (zdroj: Cnews)
Detail po rozkliknutí služby (zdroj: Cnews)
Odkaz ke stažení aplikace Downdetector na App Store Odkaz ke stažení aplikace Downdetector na App Store (zdroj: Cnews)

 

Odkaz ke stažení aplikace Downdetector na App Store

 

 

Odkaz ke stažení aplikace Downdetector na Google Play Odkaz ke stažení aplikace Downdetector na Google Play (zdroj: Cnews)

 

Odkaz ke stažení aplikace Downdetector na Google Play

 

 

Byl pro vás článek přínosný?