Hlavní navigace

Dropbox chystá automatické importování a zálohování fotografií

28. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Proč máme Dropbox rádi? Především jde o prosté úložiště, klient pro počítače všechna data sám odešle na server, ta se posléze sesynchronizují s dalšími instalacemi Dropboxu. Klient sám o sobě nevyžaduje žádné velké nastavování, což patří k největším výhodám cloudového úložiště. Zadarmo každý dostane dva gigabajty prostoru, což většinou bohatě stačí na životně důležitá data, která potřebujeme zálohovat mimo pevný disk v počítači. Více prostoru si lze pořídit výměnou za peníze. Jenže teď se, jednoduše řečeno, připravují komplikace.

Tip: Dropout: prohledávejte DropBox a flash disky

Experimentální sestavení s označením 1.3.4 přineslo možnost automatické zálohy obrázků a videí. (Nyní je k dispozici verze 1.3.5.) Správně nastavená funkce po připojení paměťového média (telefon, paměťová karta nebo fotoaparát) všechny snímky naimportuje do vaší složky v Dropboxu. Ve Windows se novinka spoléhá na automatické přehrávání, bez něho si neškrtnete, viz obrázek níže. Právě tuto funkci si z různých důvodů řada lidí vypíná, její použití je nicméně v tomto případě logické.

Otázkou však zůstává, jak zálohování dopadne, pokud nepřejdete na předplatné. Bez většího prostoru své 2 GB zaplníte velmi rychle, zvláště, když přijedete z dovolené se stovkami fotek. Tento krok lze považovat za pokus, kterým se oblíbený Dropbox pokusí přinutit uživatele platit. K využívání funkce vás na druhou stranu nic nenutí, takže oč jde? Samozřejmě se ihned vyskytly hlasy obávající se o přímočarost úložiště. Pakliže se rozhodnete experimentální vydání osobně vyzkoušet, nejprve si raději obsah Dropboxu zazálohujte jinam. Ostatní by se prozatím měli držet raději stabilní řady 1.2.

MMF24

Zdroj: The Verge

 

Byl pro vás článek přínosný?