Hlavní navigace

Více než úložiště. Dropbox nabídne dodatečné funkce skrze doplňky

8. 11. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dropbox začal jako prosté cloudové úložiště. Jeho specializace je patrná v kvalitě nabízené služby. V posledních letech mu ovšem vyrostli velcí soupeři, kteří možná nenabízí tak špičkovou službu pro ukládání a synchronizaci souborů, zato využívají širší ekosystém napojených aplikací. Mám na mysli primárně Google a Microsoft.

V minulosti Dropbox uzavřel partnerství se druhou jmenovanou firmou, aby umožnil práci se soubory přímo na webu. Nedostatek možností práce se soubory uloženými v cloudu chce služba nově kompenzovat doplňky, které nabídnou dodatečné funkce. Tím pádem si tedy odbudete více práce přímo ve webové aplikaci Dropbox, aniž byste museli soubor stahovat a upravovat ho v jiné aplikaci.

Co konkrétně dostaneme? Funkcí bude časem zřejmě víc, do začátku nám provozovatel minimálně slibuje podepisování PDF, faxování dokumentů, anotování videí nebo úprava obrázků. Dropbox se chlubí spoluprací s firmami jako Adobe, Autodesk, DocuSign, Vimeo, AirSlate, HelloSign, Nitro, Smallpdf a Pixlr. Dropbox Extensions budou k dispozici od 27. listopadu.

MMF24

Dropbox byl od začátku postavený na myšlence, že nabídne technologii pro synchronizaci a ukládání souborů do cloudu, přičemž se soubory pracujete na počítači vybaveným dodatečným softwarem. Proč tedy tak nutně potřebuje funkci jako Extensions? V průběhu let webové aplikace nabývaly na důležitosti a tento trend bude zřejmě pokračovat

Pro Dropbox je také důležité zůstat konkurenceschopným právě v kontextu služeb jako OneDrive, Google Drive apod. S vlastními aplikacemi mu to přitom nevyšlo.

Byl pro vás článek přínosný?