Hlavní navigace

Dropbox nahradí i Ulož.to. K souborům si můžete vytvořit odkaz pro sdílení

23. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tento týden bude patřit synchronizovaným úložištím. Google zřejmě představí svůj Drive, Microsoft kompletně překopal SkyDrive a zřejmě nejslavnější z nich – Dropbox – přinesl jednu hodně užitečnou funkci: možnost každému souboru nebo složce vytvořit odkaz pro sdílení.

Dropbox sdílení Dropbox sdílení Dropbox sdílení Dropbox sdílení

Doposud Dropbox fungoval trochu těžkopádně. Buď jste s někým sdíleli určité adresáře (komplikovaná pozvánky přes e-mail), nebo jste mohli uložit soubory do složky Public, odkud bylo možné přes kontextovou nabídku vygenerovat odkaz.

Před pár hodinami aktualizovaný Dropbox ale přináší novou možnost: vytvoření odkazu na soubor/složku odkudkoliv a bez předchozího sdílení e-mailem. Prostě jen pravým tlačítkem klepnete na danou položku a z menu Dropbox vybere Get link. Aplikace vás hned přesměruje do webového prohlížeče, kde se zobrazí náhled souboru či složky, jak jej uvidí příjemce. Pokud jsou v adresáři i obrázky, lze je prohlížet v jednoduché galerii/prezentaci.

 

Generování odkazu funguje na mobilech, desktopu i na webu. Problém je v tom, že na počítačích můžete takto sdílet pouze věci, které máte ve výchozí složce Dropboxu. Není možné takto sdílet soubory z Dokumentů či třeba kořenového adresáře disku. To je už dlouho kritizovaný nedostatek aplikace.

Zdroj: Dropbox

Byl pro vás článek přínosný?