Hlavní navigace

Duet promění váš iPad na sekundární obrazovku počítače s Windows či OS X

13. 5. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Od včera můžete začít využívat svůj iPad jako sekundární obrazovku pro počítač s Windows, upozornilo The Verge. Sice si můžete dokoupit obrazovku pro USB, která je levnější než iPad, na druhou stranu pokud už tablet vlastníte, rozšíříte tím jeho možnosti. Nástroj s názvem Duet, jenž takové spojení umožňuje, má totiž na svědomí pár bývalých inženýrů z Applu.

Duet původně fungoval pouze s počítačích s OS X, ale aktuálně již můžete iPad připojit ke stroji s Windows 7 nebo novějšími. Kromě iPadu jsou podporovány také iPhony, ale je jasné, že jejich obrazovka na vážné použití jednoduše není stavěná. Řešení je funkční bez složitého nastavování, bát se nemusíte ani prodlevy.

Pro připojení je použit běžný kabel, na jehož jednom konci je klasické USB, zatímco na druhé buď jablečný 30pinový konektor, nebo konektor Lightning. Takže pokud např. vlastníte starší iPad, nevyhazujte ho, lze ho použít jako druhou obrazovku u počítače. Mobilní aplikaci aktuálně koupíte za 9,99 dolaru, tedy za asi 250 Kč. Jedná se o akci při uvedení, kdy byla cena snížena o 40 %.

Desktopovou verzi nástroje hledejte na www.duetdisplay.com. Tom Warren si řešení, kde nemají být znatelné lagy, vyzkoušel, došel však k závěru, že občasné zadrhnutí pozorovatelné je. I když patrně nic zásadního. Windows detekují iPad jako generický monitor a nedovolí nastavit vyšší rozlišení než 1 024 × 768 bodů. Dotykové ovládání využívat lze.

 

via The Verge

Byl pro vás článek přínosný?