Hlavní navigace

Dvanáct pozadí na plochu s motivem roku 2012

2. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Musíme si přece plochu tématicky ozdobit. Vzhledem k tomu, že máme po Vánocích a začal nový rok, měli bychom se zaměřit právě tímto směrem. Také se podíváme na zajímavé výtvory, jimiž si plochu jedině zpříjemníte, žádná béčka nebereme. Všechna dílka pochází ze serveru deviantART, my vám ale usnadníme výběr. Najít v záplavě uživatelských výtvorů kvalitní kousky často není jen tak. Vrhněme se bez dalších řečí na poznávání povedených výplodů kreativních myslí. Pamatujte, tématem je nový rok 2012.

2012, takhle prostě se nazývá první obrázek. Určitě nejde o jednu z mnoha desítek variací na klasiku v podobě „nápis ve středu snímku“. Slova happy new year originálně protínají číslici 2012. A pruhy jsou šik.

Milovníci čistého designu nebudou mít radost z dílka 2012 wallpaper. Dost abstraktní kompozice ale má něco do sebe.

Mnohem čistší obrázek nepůsobí ani trochu futuristicky, ba právě naopak. Happy New Year 2012 jakýmsi zvláštním způsobem navozuje atmosféru, kterou byste v roce 2012 nečekali. (Zřejmě by se sem více hodila všelijaká digitální udělátka, než kousky papíru.)

Letošní rok je rokem přechodným. To znamená, že máme jeden den navíc. Dohromady máme 366 dní na to, abychom zazářili. 366 Days to Create vás bude každý den popohánět k tomu, abyste ho pořádně využili. Tak jako tak by byla škoda svůj život promarnit.

Teď něco, co není z našeho kalendáře. Letošku vládne drak, což hezky symbolizuje pozadí s názvem 2012 Year of the dragon. Přinejmenším je dobré to vědět. A pakliže se vám obrázek líbí, můžete poselství prostřednictvím plochy nosit i tam, kde čínský kalendář neznají.

Další povedený kousek nepotěší majitele větších monitorů, existuje totiž v dost nízkém rozlišení. Jeho autor se inspiroval hrou Assassin's Creed. Pokud ji máte v osobním žebříčku i vy, bude se vám Assassin's Creed Symbol – 2012 líbit.

Samozřejmě, že se najde dost škarohlídů, kteří se již loučí se životem. Tenhle rok poslední nebude, ale pokud si to myslet chcete, klidně zkuste nepříliš pozitivní 2012 - good bye.

Na pěkně vyvedeném obrázku na sebe upozorňuje docela originálně vytvořená číslice 2012. Neonový nápis nese známky poškození, je oprýskaný. A jednotlivé číslice jsou k pozadí přišroubené. Proč ne?

Nezdá se vám, že se nám ze světa ztrácí římské číslice? K jejich přežití přispějete tím, že si nastavíte jako pozadí plochy dílko MMXII. Pak se kochejte, jak budou někteří dumat nad tím, co ta písmenka vlastně znamenají.

Na konec světa poukazuje další autor. Hořící planeta Země figuruje v 2012 End of The World.

Prosté, narůžovělé a ošoupané, takové je dílko s názvem stejným, jako mají desítky dalších. 2012 zkrátka vládne, byť by asi nikoho nezabilo vymyslet originálnější jmenovku. Pozadí ale za něco stojí.

Na závěr potěšíme všechny, kdo si libují v lesklých površích. Ona chromovaná kola u sportovně laděného auta září na všechny strany. Podobně může zářit váš monitor, když si stáhnete Happy 2012.

CS24

S novoroční várkou tapet zase přijdeme, až skončí svět.

Byl pro vás článek přínosný?