Hlavní navigace

ECS Wi-Bridge aneb bezdrátový monitor levně

27. 12. 2011

Sdílet

 Autor: Redakce

Mnoho zajímavých technologií se dostává dnes a denně na trh, ne vždy se bohužel (někdy i bohudík) udrží. To byl případ i dnes přes tři roky starých bezdrátových přístupových bodů Well PTI-5020 pro připojení k monitorům a následný bezdrátový přenos obrazového signálu do těchto displejů. Přičemž to samozřejmě může být jen jedno z mnoha, o které jsem zrovna osobně zavadil. Pak přijde Intel, znovu objeví Ameriku a začne ji pod nějakým svým šíleným názvem protlačovat, v tomto případě jako Wi-Di.

Příležitosti se však naštěstí chápou i další výrobci, v tomto případě Elitegroup Computer Systems se svým Wi-Bridge, který vás nenutí mít jednu z několika posledních Wi-Fi karet od Intelu. Jedná se o univerzální AP jako v případě Well PTI-5020, jen samozřejmě o trochu modernější, nabízí tak HDMI výstup a díky Wi-Fi standardu 802.11n i možnost přenosu opravdu FullHD signálu. Dále je na Wi-Bridge konektor USB a napájecí (5 V).

ECS Wi-Bridge

Zařízení o rozměrech 77 × 103 × 27 mm a hmotnosti půl kilogramu integruje po 256 MB DDR2 a flash paměti. Jelikož konverze signálu však není úplně jednoduchá, minimální konfiguraci dle ECS splňují až dvoujádrové ne-Atom mikroprocesory s frekvencí nad 2 GHz. Uživatelské rozhraní je momentálně anglické a čínské, kompatibilitu výrobce udává se systémy Windows XP (x86-32) a 7 (x86-32/64). Cena bohužel momentálně známá není.

ECS Wi-Bridge

Zdroj: TZ ECS