Hlavní navigace

První snímky rané verze Edge založeného na Chromiu. Vzhled není konečný

6. 3. 2019

Sdílet

Už víme, jak vypadá Edge postavený na Chromiu. Použití přítomného času je kritické, protože se jedná o snímky rané vývojové verze. Podoba prohlížeče se v průběhu vývoje bude skoro určitě bude ještě výrazně měnit. Snímky zveřejnil Neowin. V tuto chvíli nový Edge nezapře příbuznost s Chromiem.

Jedná se o hybrida, který používá vlastní symboly ikonografii, zároveň ale designový styl z velké části zachovává styl Chromia. Pryč je typické šedivé prostředí s průsvitným záhlavím a efektem Reveal. Ještě jednou ale připomínám, že se jedná o ranou vývojovou verzi. Zřejmě se ani nedalo čekat, že by aspoň teď Edge vypadal jinak.

KL24

Práce podle Neowinu běží už několik měsíců a aktuálně Microsoft spravuje dva aktualizační kanály. Dev aktualizuje týdně, Canary pak denně. Kanál s názvem Canary provozuje také Google. Na jednom snímku je vidět také „Microsoft Edge Store“. Vznikne samostatný prostor pro doplňky? Ty Redmondští dosud nechávali v Microsoft Storu.

Podle Windows Central nový prohlížeč nese kódové označení Anaheim a někdy na jaře by mělo být odstartováno veřejné testování. Pravděpodobně v časovém rámci několika týdnů. Za začátku nelze očekávat všechny plánované funkce, v tomto bodě bude pro prohlížeč důležitější vývojářská komunita. I Zac Bowden očekává, že se prostředí prohlížeče časem přiblíží „starému“ Edgi, jak ho známe dnes. Totéž od svých zdrojů slyší Thurrott.com.

Edge zatím i připomíná Chromium (foto: Neowin) Edge zatím i připomíná Chromium (foto: Neowin)

Byl pro vás článek přínosný?