Hlavní navigace

Electronic Arts chystá Command & Conquer a Red Alert ve 4K

19. 11. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Herní společnost Electronic Arts chystá remasterované verze populárních realtimových strategií Command & Conquer z devadesátých let. Na remasteru s Electronic Arts spolupracuje Petroglyph Games, kde dnes pracují někteří z vývojářů původních her. Remasteru se bude účastnit také Frank Klepacki, který pro celou sérii stvořil hudbu.

Staré hry často na moderních velkých monitorech nevypadají hezky. Kromě bezproblémového chodu v nových verzích operačního systému přibude podpora vysokého rozlišení až 4K. O převod do vyšších rozlišení se postará společnost Lemon Sky Studios.

Moderní grafiky se dočkají kromě prvních dvou dílů Command & Conquer: Tiberium DawnCommand & Conquer: Red Alert i jejich datadisky The Covert OperationsCounterstrike a The Aftermath.

Tip: Jak hrát Red Alert ve vysokém rozlišení už teď

MMF24

Po skvělém Red Alert 2 už novější C&C hry tak ikonické nebyly. Electronic Arts slibuje, že bude naslouchat fanouškům a že hry nebudou obsahovat zhoubu současných her – mikrotransakce. Půjde o jedno společné vydání všech zmíněných dílů. Vývoj nějakou dobu potrvá, letos na vánoce si nové C&C ještě nekoupíte. Pravděpodobný je rok 2020, tedy 25. výročí vydání prvního dílu.

Realtimové strategie už dnes příliš nevychází, populární jsou spíše remasterované starší hry, například Age of Empires 1, který pro moderní monitory upravil Microsoft.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.