Hlavní navigace

eMachines eM E510 pod 9 tisíc

26. 8. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Znáte eMachines? Zřejmě ne - na český trh vstoupila tato značka nejlevnějších počítačů teprve nedávno. V USA již ale existuje delší dobu a i proto se nyní dostává k nám.

Přímo na stránkách eMachines najdete stručný popis značky:

Pokud se týká naší značky eMachines, filosofie je jednoduchá: Osobní počítače za příznivou cenu, které neznají kompromisy a nabízejí neuvěřitelnou užitnou hodnotu a výkon.

eMachines je jedna z nejúspěšnějších značek počítačů na trhu. Prodali jsme více než pět miliónů osobních počítačů nové generaci počítačových nadšenců.

Vynikající výrobky, výjimečný servis zákazníkům, pevný finanční základ a rostoucí síť předních prodejců. Značka eMachine je na špičce a my ji tam udržíme.

Notebooky a počítače pod tímto názvem přitom nejsou žádné garážové produkty - stojí za nimi Gateway, což je jeden z největších výrobců a prodejců počítačů v USA. Možná již tušíte, odkud vítr fouká - společnost Gateway nyní patří pod Acer.

Příslušnost k Aceru u eMachines bez dalších znalostí nepoznáte. Přináší však nemalé výhody - například servisní centrum v Brně, které se bude starat o produkty této značky.

Na českém trhu je zatím pouze jediný model nejlevnějšího notebooku s označením eM E510. V nabídce obchodů se vyskytuje v dvou konfiguracích hardware, které se liší pouze kapacitou pevného disku (120 nebo 160 GB) a včetně operačního systému (Vista Home Basic) se vejdou do 10 tisíc Kč. Obě verze jsou dostupné i bez OS - cena pak klesne o dalších tisíc Kč.

Konfigurace eMachines eM E510 je střídmá - Celeron M s vysokým taktem (2,13 GHz), 1 GB operační paměti a levnější čipová sada GL960 s integrovanou grafikou Intel X3100. K tomu 15,4" displej s obvyklým rozlišením a 2,8 kg hmotnosti v 366 × 274 × 34-43 mm velkém těle. Výrobce slibuje 2 hodiny výdrže na baterie. Prostě levný notebook.

KL24

Svůj původ však nezapře - všimněte si klávesnice a dalších drobností a pak je srovnejte například s Aspire 4930. To samozřejmě není žádný zápor, celkově lze design hodnotit pozitivně - je jednoduchý a nenápadný.

Byl pro vás článek přínosný?