Hlavní navigace

Email od Seznamu má užitečnou novinku. Najednou zobrazí veškeré vaše fotky

4. 10. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nejpoužívanější česká e-mailová služba testuje novinku. V levém menu mezi Archivem a Spamem se objevila nová položka Galerie. Ta zpřístupní fotografie a obrázky, které se nachází ve všech osobních zprávách.

Ano, jen osobních. „Díky chytrému indexování dokážeme rozpoznat a především oddělit korespondenci osobního charakteru od obchodního sdělení, a lidem jsme tak schopni nabídnout relevantní výsledky jejich hledání. V praxi to bude znamenat, že se v záložce galerie zobrazí pouze privátní fotky, nikoli například reklamní newslettery,“ říká David Finger, produktový manažer služby Seznam.cz Email.

Seznam.cz Email zpřístupnil Galerii Seznam.cz Email zpřístupnil Galerii

V galeriích fungují dva filtry. Jednak lze obsah rozdělit na fotky (snímky v JPEGu) a obrázky (GIFy, PNG, ale někdy i JPEGy). A jednak na místo uložení. Standardně se zobrazují fotky ze všech příchozích e-mailů, vybrat si však můžete i odchozí poštu, archiv, spam, vlastní složky apod. Galerie lze také seřadit podle data, velikosti, odesílatele, příjemce nebo předmětu.

CS24

Obdobnou funkci pro zobrazení veškerých fotografií má již minimálně sedm let i Outlook.com (dříve Hotmail). Novinka u Seznamu se bude rozšiřovat postupně. „Jako první si záložku galerie vyzkouší lidé přihlášení do našeho veřejného labu. Od nich nejprve budeme sbírat zpětnou vazbu a zjišťovat, jak se jim s obrázky nově pracuje. Poté zahájíme postupné přepnutí pro všechny uživatele,“ upřesňuje Finger.

Takto vypadá Galerie v praxi Takto vypadá Galerie v praxi

Na Seznamu je zaregistrováno 21 milionů schránek, z toho 8 milionů je aktivních alespoň jednou za měsíc. Servery uchovávají přes 20 miliard zpráv a 80 miliard souborů. Více statistik najdete v článku 15 zajímavých faktů o Seznam Emailu.

Byl pro vás článek přínosný?