Hlavní navigace

Platby mobilem zavádí i Equa bank. Začala podporovat Google Pay

29. 1. 2019

Sdílet

Zdroj: Redakce

Equa bank se dnes stala pátou bankou a sedmou společností, která na českém trhu podporuje mobilní bezkontaktní platby Google Pay. Klienti si mohou novinku vyzkoušet po registraci karty v aktualizované aplikaci pro Android (Play Store). Funkce vyžaduje Android verze 5 a novější, telefon s NFC a nastaveným zámkem obrazovky.

Spuštění plateb Google Pay je součástí naší strategie – být předním poskytovatelem digitálního bankovnictví. Platby s Google Pay jsou jednoduché, rychlé a bezpečné. Instalace a využívání této platební metody je pro klienta zcela zdarma. Svůj účet si klient navíc může spravovat kdekoli – na webu nebo v aplikaci. Další výhodou je, že při platbě prostřednictvím Google Pay se údaje ze skutečné karty klienta nikdo nedozví a veškeré informace tak zůstávají v bezpečí,“ říká Jakub Pavel, ředitel retailového bankovnictví Equa bank.

TIP: Přehled českých bank, které nabízejí platby mobilem a které to chystají

Při platbách do 500 Kč postačí pouze zapnutá obrazovka mobilního telefonu, nad tuto částku musí uživatelé mít telefon i odemčený. Mobilem lze bezkontaktně platit na terminálech v obchodech a také vybírat hotovost v patřičně vybavených bankomatech.

MMF24

https://www.mixcloud.com/Cnews/cnews-fm169-plat%C3%ADme-mobilem-s-android-pay/

Equa bank měla v Česku k 30. září 2018 přes 350 000 klientů, meziročně vyrostla o 20 %. Podporu Google Pay slibovala na přelom let 2018 a 2019. Platební systém Googlu kromě ní nabízí i Moneta, mBank, J&T a Komerční banka. Dostupná je také na nebankovních kartách Revolut a zaměstnaneckých stravenkách Edenred.

Byl pro vás článek přínosný?