Hlavní navigace

Erotická seznamka Adult Friend Finder hacknuta. Unikly detaily ze čtyř milionů účtů

22. 5. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jeden z nejznámějších webů pro dospělé, seznamka Adult Friend Finder, byl napaden neznámými útočníky. Těm se podařilo dostat k informacím z 3,9 milionu účtů (z 60 milionů celkově) včetně těch, které už dávno měly být smazané. Na aféru jako první upozornil britský web Channel4.

Web Adult Friend Finder byl hacknut
Web Adult Friend Finder byl hacknut

Mezi zveřejněnými daty jsou jména, IP adresy, PSČ, e-maily, sexuální preference a informace o tom, jestli daný uživatel hledá mimomanželský románek. Webu Channel4 se ozval jeden z uživatelů, které se na AFF před časem registroval, zjistil, že to není seznamka pro něj, tak zase účet zrušil. Mezi napadenými účty ale ten svůj našel, i když si myslel, že byl už dávno smazán.

 

Dle britského listu už na uniklé e-mailové adresy chodí nová várka spamu. Provozovatelé Adult Friend Finderu už spolupracují s vyšetřovateli na hledání stop a případných pachatelů. Únik citlivých informací by měl být varováním i do budoucna. Co nechcete, aby o vás veřejnost věděla, to nikde neuvádějte. Ochrana účtu složitým heslem nic neřeší, pokud jsou vaše informace uloženy na serveru v nezašifrované podobě a „snadno“ přístupné crackerům.

Byl pro vás článek přínosný?