Hlavní navigace

EVGA Classified SR-X – „dvouprocesorovka“ pro Sandy Bridge-E(P)

14. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Není žádným tajemstvím, že je EVGA společnost věnující se převážně výrobě kvalitních komponent, často určených pro extrémní přetaktování. Mezi takové patřila i základní deska Classified SR-2, která byla, snad jako první dvouprocesorová deska, určena hlavně pro překonávání rekordů při extrémním chlazení. Nesla na sobě dvě patice LGA 1366, mnoho slotů pro operační paměti, grafické karty, apod.

Její nástupkyní se snad již brzy stane model SR-X (zatím nevíme, zda EVGA z názvu vypustí označení Classified). Ta nese opět dvě procesorové patice, tentokrát však LGA 2011. V případě osazení pouze jednoho procesoru je možno použít jak klasické desktopové Sandy Bridge-E, tak i serverové Sandy Bridge-EP. Pokud však budete chtít osadit obě patice, je nutno použít serverové Sandy Bridge-EP.

Hlavním řídícím mozkem SR-X je PCH Intel C600 ukrytý pod obrovským pasivem. Dále je k dispozici celkem dvanáct slotů pro operační paměti DDR3, sedm slotů PCIe s klasickou délkou ×16 (teoreticky by mohly linkami PCIe sloty zásobovat oba dva procesory, na desce má být ale i můstek PLX) a také rozhraní SAS v podobě čtyř konektorů. Pro další zařízení SATA je k dispozici šest konektorů. 

CS24

Další výbava souvisí víceméně s extrémním přetaktováním, kdy má každý procesor k dispozici přídavné napájení v podobě 8pinového a 6pinového konektoru, pro přesnou kontrolu hodnot napětí jsou připraveny měřící body, nebo třeba můžete povypínat přebytečné sloty operačních pamětí a PCIe pomocí přepínačů. Výrobce by měl již brzo uvolnit další informace.

Zdroj: techPowerUp!

Byl pro vás článek přínosný?