Hlavní navigace

ExtraFail 11: výběr těch největších průšvihů a úspěchů za minulý měsíc

22. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

DisplayPort má budoucnost

win

Již dlouho se ví, že nejlepším videokonektorem je DisplayPort. Jenže výrobci televizí tlačí licencované HDMI a u počítačů stále převládá DVI. S příchodem 4K televizí dostane DisplayPort podporu vysokého 4K rozlišení i v módu HDMI a vy tak můžete výrobce preferující HDMI v klidu ignorovat. Vybírejte displeje podle toho zda mají DisplayPort i nadále.

 

Stavba Hvězdy smrti bude Open-source

win

Americký lid podepsal petici za stavbu obranné vesmírné stanice známé z Hvězdných válek. Vláda USA ji slušně odmítla, takže iniciátoři se začali poohlížet jinde. Než půjdou za čínskou vládou, zkouší štěstí jako open-source a hledají investory. Stavba by měla vyjít na 850 000 000 000 000 000 dolarů.

o2

 

Facebook znovu prohrál

win

Evropská unie nařídila této nekontrolovatelné firmě, že musí smazat biometrické údaje občanů ze států EU. Facebook si totiž vytvořil biometrický otisk obličeje v okamžiku, kdy vás někdo označil na fotce. Data poté využíval pro vyhledání konkrétního člověka i na jiných fotkách a kdo ví, pro co ještě. Databázi měl smazat již loni, ale až nyní se tak skutečně stalo.

 

Nokia si píše recenze na Lumie sama

fail

Stejně jako před časem falšovala Nokia schopnosti fotoaparátu u nové Lumie, tak i teď se na oficiálním blogu Nokie objevila recenze Na Lumii 620 od Adama Frasera. Potíž je v tom, že tento člověk je zaměstnancem PR agentury Nokie a samozřejmě všechno vychválil. Nokio, Lumie nejsou špatné, ale už by to chtělo přestat lhát.

 

Scroogled: Google čte vaši poštu!

fail

Microsoft útočí na Gmail a obviňuje Google z toho, že čte poštu svých uživatelů. Využil k tomu kampaň nazvanou Scroogled, kde ukazuje, jak pán z Googlu pročítá vaše emaily. To je samozřejmě nadnesené, klíčová slova prohledává za účelem cílení reklamy jen robot a uživatelé, kteří nejsou ohledně  IT problematiky úplně hloupí, o tom ví. Microsoft se spíše snaží přilákat uživatele na svůj nový Outlook.com.

 

 

Klávesnice, co mění znaky

win

Klávesnice s proměnlivými popisky tu již byla, koncept malých OLED displejů ze studia Art Lebedev se ale pro vysokou cenu neujal. Teď se ale objevilo něco lepšího – místo OLEDů bude popisek na klávesnici z elektronického inkoustu, stejně jako u Kindlu. Černobílost jistě překousneme, vždyť e-ink není vůbec drahý a nápad je to vynikající.

 

Facebook začíná být příliš mocný

fail

KL24

Zahraniční pozorovatelé si všimli, že Facebook vám může zablokovat vlastní web. Nedávno se stalo, že se uživatelé vůbec nemohli dostat na weby, které používají přihlášení přes Facebook. Sice stačilo se z něj v jiné záložce odhlásit, ale běžného uživatele toto vůbec nenapadne. Používat na svém webu jeho přihlašování vede k tomu, že na něm ztrácíte plnou kontrolu a "chyba" na straně Facebooku postihne vás. Neuděláte s tím nic.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.