Hlavní navigace

Extrémně bezpečný pevný disk

9. 7. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Toshiba Computer Systems Division rozšířila svou rodinu externích 2,5 palcových harddisků a představila nový bytelně stavěný externí harddisk s připojením přes USB 2.0.

Harddisk SecuRed nabízí vestavěný harddisk s kapacitou 200 GB chráněný čidlem volného pádu a krytem, který je odolný proti polití. Je vybaven čtečkou otisků prstů, zabezpečením pomocí hesla a šifrováním uložených dat - nabízí tak vyspělé funkce pro zabezpečení obsahu v lehkém, kompaktním a stylovém červeném pouzdře.

Nový harddisk se dodává s celou řadou funkcí zabezpečení dat a velmi vyspělou ochranou: díky čidlu dokáže rozpoznat volný pád, nárazy nebo otřesy v jakémkoli směru. Jakmile k takové situaci dojde, ihned dojde k oddálení čtecí hlavy harddisku od ploten, čímž se ochrání proti poškození. Po takové události se uživatel může opět přihlásit a pracovat s daty bez jakýchkoli problémů.

Kromě ochrany před vnějšími vlivy Toshiba klade velký důraz i na zabezpečení uložených dat proti neoprávněnému použití. Vestavěná čtečka otisků prstů umožní přístup k uloženým datům a souborům pouze autorizované osobě. Zabezpečení pomocí hesla je založeno na silném šifrovacím algoritmu SHA-256 a na vestavěném softwaru, jenž zajišťuje šifrování celého harddisku pomocí AES-256 a zásadně tak zvyšuje úroveň zabezpečení dat.

Snadné použití externího harddisku SecuRed zajišťuje systém "Nomad" pro přenosná zařízení a zálohovací software Redemption Back-up Software V2. Plnou funkčnost si užijete pouze v operačních systémech Windows 2000, XP nebo Vista.

Externí pevný disk Toshiba Secured bude v ČR a na Slovensku k dostání počátkem srpna tohoto roku a jeho doporučená koncová cena včetně DPH bude pro ČR 4.510,- Kč a pro Slovensko 5.700,- Sk.

MMF24

Více informací hledejte na stránkách produktu

Zdroj: Tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?