Hlavní navigace

Facebook bude největším pošťákem světa, @facebook.com pro všechny

23. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud jste si na Facebooku nastavili vlastní uživatelské jméno a adresa k vašemu profilu je ve formátu www.facebook.com/vase_uzivatelske_jmeno, tak mailový účet od Facebooku už máte. Společnost bude v následujících týdnech postupně aktivovat mailové účty i ostatním uživatelům.

Možnost mít vlastní uživatelské jméno a zároveň mít vlastní mailový účet od Facebooku tu už je nějaký ten pátek. Obojí jste ale mohli používat dobrovolně. Důvod, proč bude Facebook nutit i ostatní uživatele vytvořit si poštovní účet je jednoduchý – snaha, aby lidé na Facebooku trávili ještě více času než teď.

 

Panují zde ale obavy, že při větším rozšíření budou takové účty náchylné ke spamu, případně jiným nevyžádaným a podvodným zprávám. Prostřednictvím svého facebookového profilu totiž můžete přijímat zprávy prakticky od každého, není problém skrz tento účet komunikovat s lidmi, kteří používají mail například od Seznamu, Gmailu, nebo Hotmailu.

Facebook bude uživatelům vytvoření uživatelského jména a poštovního účtu nabízet v příštích týdnech prostřednictvím upozornění na hlavní stránce, uživatelské jméno si můžete vytvořit ručně i tady.

Prostředí pro práci s maily na Facebooku je velice podobné chatu, poštovní účet se mi ale bohužel nepodařilo přidat do desktopového poštovního klienta (například Outlook nebo Thunderbird).

CS24

Zdroje: Facebook, Macworld

Byl pro vás článek přínosný?