Hlavní navigace

Facebook Highlights: zaplacené příspěvky už brzy i na vašich zdech

15. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Gigant mezi sociálními sítěmi se snaží ještě více vydělat. Testuje službu určenou hlavně společnostem, která umožní zvýrazňovat jejich příspěvky. Ty pak získají větší čtenost, neboť budou prioritně zobrazeny na zdech uživatelů.

Za každý takto zvýrazněný příspěvek by si Facebook účtoval malý poplatek, jehož cena se momentálně pohybuje kolem dvou dolarů. S cenou se však bude ještě hýbat v závislosti na úspěchu a rozšíření mezi obyčejnými uživateli. Proto již nyní na tuto funkci mohou někteří uživatelé narazit.

Facebook

A díky tomu se o existenci funkce „Highlight“ dozvěděla i veřejnost, když se novinka dostala k jednomu uživateli a ten si myslel, že se jedná o podvod. Po dotázání na vedení firmy ale mluvčí Facebooku potvrdil, že je tato nová funkce pravá a v současné době je ve stádiu testování.

Společnost se tím snaží zvýšit svou hodnotu, což by jí usnadnilo diskutovaný vstup na burzu. I kdyby se ale funkce výrazně ujala, bude to jen plivnutí do moře, když vezmeme v úvahu odhadovanou hodnotu firmy. Facebook však bude mít další penězovod, který budou jistě firmy (Stránky) velmi využívat. Ve své podstatě se jedná o další reklamu.

 

Zdroj: Slashgear

Byl pro vás článek přínosný?