Hlavní navigace

Facebook hlášenou chybu ignoroval. Hacker ji proto oznámil Zuckerbergovi na zdi

19. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Palestinský systémový expert, který si říkal Khalil, objevil na Facebooku závažnou chybu. Ta umožnila potenciálním útočníkům psát na zdi uživatelů, se kterými se navzájem nepřátelili nebo jej nesledovali. Když Khalil tento exploit nahlásil na přímo určenou stránku facebook.com/whitehat, administrátoři mu nejdříve odepsali, že problém nepochopili, a napodruhé jej odbyli hláškou, že se o chybu nejedná.

Khalil napsal na Zuckerbergovu zeď
Khalil napsal na Zuckerbergovu zeď

Khalil proto napsal přímo na zeď zakladatele a šéfa Facebooku Marka Zuckerberga. Tam už chyba rychle našla adresáta, Khalilovi byl také dočasně zablokován účet, zřejmě aby nemohl „páchat“ další škodu. Správci sítě mu navíc ani nechtěli vyplatit odměnu (za hlášení Facebook posílá minimálně 500 dolarů), protože prý porušoval podmínky používání služby.

Ale jako v každé pohádce, nakonec to dobře dopadlo. Facebook uznal chybu, účet Khalilovi znovu aktivoval a nakonec jej správci oslovili s prosbou, že budou rádi, když jim podobné bezpečnostní díry bude hlásit i nadále. Hacker celý průběh popisoval na svém blogu, určitě si jej přečtěte.

 

via RT

Byl pro vás článek přínosný?