Hlavní navigace

Facebook nyní nabízí placený antivir McAfee na půl roku zadarmo

26. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Napadlo by vás zajít na Facebook, když hledáte kontakt na někoho z okruhu svých známých? Patrně ano. A co když sháníte antivir, nejlépe zadarmo? No, také v tomto případě vám bude návštěva největší sociální sítě na světe prospěšná. Mark Zuckerberg se rozhodl usnadnit ochranu svým 901 milionům aktivních uživatelů. Ne všichni z nich nutně používají Windows, převážná většina však docela jistě ano. Kromě toho, že pracuje na zabezpečení vlastní platformy, se Facebook rozhodl spustit centrum s nabídkou antivirových programů. Zabezpečení samozřejmě musí být na obou stranách barikády.

Tip: Stahujte ostré vydání antiviru Microsoft Security Essentials 4. Už i v češtině

Pár známých jmen zde naleznete, avšak celkově jich tu není zrovna mnoho. Partnerství bylo prozatím uzavřeno s firmami Microsoft, McAfee, TrendMicro, Sophos a Symantec. AV Marketplace, jak se centrum nazývá, tak obsahuje především populární, zdarma dostupný a čerstvě aktualizovaný Microsoft Security Essentials. Jedny z nepopulárnějších antivirů, k nimž patří tuzemský Avast nebo AVG, zde prozatím chybí. Zajímavé ale je, že kromě zdarma běžně dostupných produktů na AV Marketplace najdete placená řešení. Momentálně můžete po dobu šesti měsíců zadarmo používat McAfee Internet Security. Po půl roce licence vyprší. I tak jde o zajímavou nabídku, ne?

 

Posléze můžete přejít k některému z neplacených řešení, například k již zmíněnému Microsoft Security Essentials. AV Marketplace se ukrývá na adrese on.fb.me/FBAVMarketplace. Nezapomeňte sem zajít, pokud vás láká vidina licence zdarma. Nutno podotknout, že kromě ochrany pro Windows poskytují některé produkty také ochranu jablečných systémů. Aby to bylo dokonalé, měl by Facebook rovněž začít nabízet antiviry pro mobilní platformy. Minimálně pro Android.

MMF24

AV Marketplace

Zdroj: Facebook Security via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?