Hlavní navigace

Velký úspěch Čechů a Slováků. Facebook koupil autory VR hry Beat Saber

27. 11. 2019

Sdílet

O česká herní studia je ve světě zájem. Warhorse, tvůrce Kingdom Come: Deliverance, letos odkoupil THQ Nordic. Další velká akvizice byla oznámena včera. Facebook za neznámou částku pohltil pražské herní studio Beat Games. Změna majitele se už promítla i do obchodního rejstříku.

Beat Games je mladé česko-slovenské studio, které má zatím na svědomí jen jedinou hru – Beat Saber. Jde o jednu z nejchválenějších VR her na trhu, který se pravidelně umisťuje na čelech různých žebříčku. Její premisa je jednoduchá. Dostanete do rukou dva světelné meče, kterými budeme do rytmu ničit přilétající objekty, a ještě se k tomu musíte vyhýbat překážkám. Firma letos v březnu oznámila, že prodala již přes milion kopií.

Jaké jsou záměry Facebooku? Před pěti koupil Oculus zabývající se vývojem VR brýlí, takže je dnes významným i na poli her. Beat Games se stanou součástí Oculusu, ale ponechají si nezávislost. Firmě zůstane název, sídlo a také jisté stupeň volnosti, pokud jde o tvorbu. Hra Beat Saber bude nadále podporovaná na všech platformách i mimo Oculus (Steam VR, HTC Vive, PlayStation VR), takže se hráči mohou těšit na budoucí aktualizace a doplňky. Nezruší se ani podpora modů, takže komunita bude moci nadále přidávat vlastní písničky apod.

Otázkou je, co se stane do budoucna. Příští titul by teoreticky mohl být exkluzivní jen proi Oculus. Nový vlastní navíc na blogu píše, že se Beat Games zatím jen lehce dotkly možností sociálních sítí, takže do her by mohl více proniknout i samotný Facebook.

MMF24

Zdroj: Oculus

Byl pro vás článek přínosný?