Hlavní navigace

Facebook vás na mobilu upozorní, jestli se vaši přátelé nenacházejí poblíž

20. 4. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Právě začal Facebook uvolňovat svou novou funkci pro mobilní aplikaci Facebook, která umožní vašim přátelům sledovat v reálném čase místo, kde se zrovna nacházíte. I když je aplikace nastavena tak, že svou polohu budete sdílet jen se seznamem povolených přátel, vzniká zde zcela jistě prostor k obavám.

facebook přidává novou funkci blízcí přátelé

V první fázi bude nová verze aplikace uvolněna pouze v Severní Americe, a to jak pro platformu Android, tak i pro iOS. Jak sděluje sám Facebook, tato funkce má propojit uživatele nejen online, ale i v osobním životě. Novinka pochází z dílny stejného týmu, který stál za zrodem aplikace Glancee, jež byla v roce 2012 převedena zpět pod správu Facebooku.

Funkce blízkých přátel funguje čistě na vyžádání a rozhodně si s ní nemusíte lámat hlavu do doby, než ji povolíte. Důležitou vlastností je ale sdílení pouze vaší přibližné polohy – nebude specifikována naprosto přesně, jako například při umístění polohy do mapy skrze senzory GPS. Detailnější umístění budete muset provést ručně vždy pro konkrétního uživatele, se kterým takovéto informace chcete právě sdílet.

 

KL24

I když se zdá tato novinka být opravdu zajímavým řešením, nabízí se zde otázka, zda je opravdu nezbytná. V případech, kdy chcete trávit čas se svými přáteli, pravděpodobně jim to sami řeknete a nebudete spoléhat na to, že vás najdou skrze tuto specialitku.  

Zdroj: KitGuru

Byl pro vás článek přínosný?