Hlavní navigace

Flash 10.1 pro Android, webOS a BlackBerry se zpoždením

19. 4. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Prezident Adobe, Shantanu Narayen, v interview pro Fox Business odpovídal na otázky ohledně nového balíku aplikací Creative Suite 5 a vztahům s Applem v poslední době. Mimo jiné jsme se však dozvěděli, že se opozdí příchod Flash Playeru 10.1 pro mobilí platformy Google Android, RIM BlackBerry a Palm webOS.

Původní plán z loňska byl takový, že nový Flash Player bude hotový na začátku roku pro desktopové systémy Windows, Linux a Mac OS X, mobilní verze měly být dokončeny ještě v první polovině roku. Finální desktopové verze jsme se také ještě nedočkali (už je ve fázi RC), takže to vypadá, že se všechny vydání posunou přibližně o půl roku.

Flash Player se určitě neobjeví na iPhone, iPadu ani iPod Touch. Zdroj: Apple

Narayen však v rozhovoru potvrdil, že se mobilních verzí dočkáme až v druhé polovině 2010. Bohužel nepadla řeč ohledně Windows Mobile (Phone) ani Symbian. Dříve se mluvilo o podpoře WM 6.5 a Symbian S60 páté generace. Vývojáři Androidu se už mohou zapojit do testování betaverze zde.

Flash 10.1 se dočká mnoha optimalizací pro mobilní přístroje, podporována bude akcelerace grafiky i videa, vícedotykové (multitouch) ovládání, akcelerometr atd.

Zdroj: Fox Business

Byl pro vás článek přínosný?