Hlavní navigace

Flickr utahuje opasky. Bezplatné úložiště omezí na 1000 fotek

2. 11. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Populární internetová fotogalerie letos změnila majitele. Po letech se vymanila z držení Yahoo a koupil ji konkurenční SmugMug. Nový vlastník sliboval, že Flickr nechá v současném stavu, jen registrované účty převede z Yahoo na vlastní systém. K tomu už dochází. Dějí se ale i změny, které SmugMug dopředu neohlásil.

Flickr před pěti lety způsobil malou revoluci, když z původních bezplatných účtů, kam se dalo uložit jen 200 fotografií, udělal skoro neomezené úložiště. Uživatelé mohli rázem uložit fotky v původní kvalitě, měli k tomu kapacitu 1 TB. Tato výhoda ale skončí 7. ledna 2019.

KL24

TIP: Jak ukládat a synchronizovat fotografie v cloudu: Srovnání nejlepších služeb

Do galerie půjde nově bez placení nahrát jen 1000 fotek (v libovolné kvalitě, počítají se jen kusy). Podle SmugMugu to stačí 97 % uživatelů. Jen tři procenta neplatičů mají na Flickru více než tisíc fotek. Tito uživatelé si teď budou muset zaplatit neomezený tarif Pro. Stojí 5,99 dolaru za měsíc, případně 4,17 dolaru při zaplacení na celý rok dopředu. Momentálně je roční tarif v akci a měsíční paušál vyjde na 2,92 dolaru.

Byl pro vás článek přínosný?