Hlavní navigace

Gainward Rampage 700

11. 11. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Gainward brzy uvede svůj přetaktovaný Radeon HD 4870 X2 s opravdu mohutným chlazením. Tato karta nápadně připomíná Revolution 700 od Palitu, však také Gainward pod křídla tohoto výrobce patří. Karta je již z výroby taktovaná a podle všeho míří do nejvyššího segmentu grafických karet. Rampage 700 bude pro chlazení využívat dva ventilátory, zabírat tři pozice a bude to tedy nejspíše první hráčská karta co zabere tolik místa.

 

Výrobce dále uvádí, že se mu podařilo dosáhnou hlučnosti 38 dBA, což by bylo úctyhodné, neboť referenční karty vykazují hlučnost až 57 dBA. Udávané hodnoty se od praxe ale často liší, tak uvidíme. Třeba půjde chladič regulovat nástrojem Gainward Expertool ATI, výkon chlazení s velkými větráky by mohl být dostatečný s při nižších otáčkách. Když už se tedy dočkáme i lepších provozních vlastností, ptáte se co dále?

Co se týče taktů, tak jádro běží na 790 MHz (oproti oficiálním 750 MHz), a paměťi GDDR5 běží na 950 MHz (oproti běžným 900 MHz). Nezbývá než tedy zmínit „Goes Like Hell“, tak jak to má výrobce na svých stránkách. GLH je po Golden Sample (GS) takovým druhým sloganem Gainwardu odlišujicí přetaktované karty od běžných.

Zdroj: Gainward

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku