Hlavní navigace

Galaxy/KFA2 uvádí bílou GeForce GTX 960 EXOC s vysokým přetaktováním

11. 5. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ačkoliv je GeForce GTX 960 kvůli svému založení na čipu GM206 grafika ze slabší kategorie, zakládají na ní výrobci různé luxusnější přetaktované verze (v případě modelu od Zotacu, o němž jsme psali nedávno, až bizarní). U těch něco připlatíte za parádu, ale něco zase ušetříte proti stejně načančaným highendům. Takovouto GeForce GTX 960 teď oznámila firma Galaxy (prodávající poněkud zmateně pod značkami KFA2 a Galax). Její model EXOC White Edition má vysoko nastavené takty a vedle toho také líbivý design, jak název napovídá v bílé barvě.

Karta by měla přebírat dvouslotový chladič z předchozího modelu EXOC ještě bez bílé úpravy, používající dva axiální ventilátory. Pasivy mají rozvod tepla pomocí heatpipe s přímým kontaktem na GPU, ventilátory pak mají umět polopasivní režim, kdy se při nízké zátěži zcela odpojí a karta je zcela potichu (pokud se tedy nevyskytne slyšitelné bzučení cívek). Bílá úprava je použita na kryt chladiče a lopatky obou ventilátorů, samotné PCB pod nimi je tmavé, z rubové strany je pak zase barevně ladící (a s PCB kontrastující) světlý backplate.

KFA2 GeForce GTX 960 EXOC White Edition

Co se předpokladů pro herní výkon týká, má GPU takty zvýšené o zhruba 150 MHz nad referenční specifikace. Základní takt pro GM206 je 1279 MHz (z 1127 MHz), turbo ovšem výrobce nadzvedl až na 1367 MHz (kdežto referenční takt boostu je 1187 MHz). GPU je živeno šestifázovou kaskádou, externí napájení je jedním osmipinovým konektorem. Přetaktování se nicméně týká jen samotného GPU; paměť zůstává na referenčním efektivním taktu 7 GHz (přičemž GM206 má 128bitovou sběrnici) a také má standardní velikost 2 GB. Kde se nicméně model liší od referenční GeForce GTX, jsou výstupy vyvedené na PCB – Galaxy se totiž rozhodla pro použití tradičního uspořádání s dvěma DVI, ale jen jedním DisplayPortem a HDMI 2.0.

 

MMF24

Zatímco onen pětiventilátorový naparáděný model Zotacu byl určený jen pro čínské hráče, Galaxy s bílou GeForce GTX 960 EXOC cílí i na evropský trh. Tato grafika by se v eurozóně měla prodávat za cenu 210 EUR, tedy něco málo pod 5800 CZK.

Zdroj: ComputerBase

Byl pro vás článek přínosný?