Hlavní navigace

Galerie Flickr má již 112 milionů uživatelů a uchovává přes 10 miliard fotek

11. 5. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Flickr (flickr.com) byl dlouho neohroženým králem fotogalerií na webu. V posledních letech však musel bojovat se sociálními sítěmi typu Facebook, Google+ nebo Instagram, které si na sdílení fotografií také zakládají. Cestou, jak měl Flickr zastavit odliv uživatelů a navíc přilákat nové, bylo zrušení dřívějších limitů. Uživatelé už dva roky mohou zdarma využívat 1 TB cloudového prostoru.

Teď Flickr nabízí nové způsoby, jak takové úložiště zaplnit. Aktualizované aplikace pro Android a iOS mají funkci pro automatickou zálohu všech snímků a videí. Flickr dokonce umí vyhledávat duplicity a na serveru uchová jen jednu kopii od každého souboru. Přibyl také Uploadr pro Windows a OS X, který dokáže vyhledávat a nahrávat do Flickru obsah z vybraných složek.

 

Flickr na mobilech/tabletech i na webu má i nové vyhledávání. Filtry si poradí s klíčovými slovy, velikostmi, orientací fotek, licencemi, dominujícími barvami atd. Služba také využívá počítačového vidění – rozpoznávání objektů na obrázcích. I když fotky nemají popis ve jménu ani klíčových slovech, Flickr rozezná květiny, zvířata, oblohu atd.

Mobilní aplikace prošly dalším redesignem. Mají nové filtry i nástroje pro nedestruktivní úpravu. Původní soubor zůstane zachován. Uploader pro Windows a OS X i nový Flickr 4.0 pro Android a iOS můžete stahovat odsud.

Zdroj: Yahoo

Byl pro vás článek přínosný?