Hlavní navigace

Garry Kasparov spustil vlastní online platformu pro šachisty

19. 4. 2021

Sdílet

Zdroj: Kasparovchess
Šachový velmistr Garry Kasparov spustil službu, na které podle svých slov pracoval několik let: Kasparovchess. Má jít o komplexní platformu pro šachisty, kde si mohou navzájem sdílet tipy hráči různých úrovní a učit se od mistrů. Celá platforma má být hodně zaměřená na komunitu.

Kasparov se angažoval i na platformě MasterClass, kde pomáhal šachistům a učil je. Nová služba Kasparovchess je už více jeho dílem. Kasparovchess funguje na bázi měsíčního předplatného a stojí mezi 14 a 120 dolary. Většina lekcí a analýz her od expertů je právě za paywallem.

Součástí je i databáze ručně vytvořených šachových rébusů, které by měly šachistům pomoci ve zdokonalování. Kasparov chce propojit různé komunity hráčů, které by se jinak třeba nepotkaly. Součástí budou podcasty, články, dokumenty či rozhovory s experty.

Kasparovchess 2 Kasparovchess

Kasparovchess vzniklo ve spolupráci s francouzskou mediání společností Vivendi (ta vlastní například televizí stanici Canal+), jejiž kořeny sahají až do předminulého století (založil ji Napoleon III.) a původně se zabývala vodohospodářstvím.

CS24

Kasparovchess bude konkurencí existujícímu portálu Chess.com, který je výrazně levnější. Současně jde o Garryho druhý pokus vytvořit vlastní službu, v roce 1999 to zkoušel s Kasparov Chess Online. Garry Kasparov se stal v roce 1985 nejmladším mistrem světa a posledních 15 let již turnaje nehraje. V poslední době například radil Netflixu při natáčení seriálu Dámský Gambit.

zdroj: Chess.com, via Techcrunch

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.