Hlavní navigace

Gigabyte představil Aivia Krypton – herní myš s výměnným „podvozkem“

17. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Gigabyte na TechTour 2012, se kterou se zastavil i v Brně, představil kromě kontroverzní GeForce GTX 680 Windforce 5X s obrovským tříslotovým chladičem a dalších produktů i nové (a dosud neuvedené) periferie pro hráče.

 

Hráčům výrobce nabídne novou myš Aivia Krypton, jejíž design vychází ze starší Aivia M8600. Na rozdíl od ní ale nenabízí bezdrátový režim.

A čím se má odlišit od ní i od konkurence?

Předně by to měl být výměnný podvozek s různými nožičkami. Není to úplně originální, výměnné „teflonky“ nabízel na svých myších Sidewinder už před lety Microsoft. U myši od Gigabyte se prohazují s celou spodní skořepinou myši. Ve výbavě by měla být dvojice podvozků, Speed Chassis se čtveřicí otěruvzdorných keramických knoflíků, se kterými má být alespoň podle výrobce možné dosahovat vyšších rychlostí a okamžité reakce. S Control Chasis pak má být možné dosáhnout vyšší přesnosti.

Jako u jedněch z mála špičkových herních myší Gigabyte počítá u modelů Aivia s praváky i leváky. A dotáhl to dál, než že by jen navrhl osově symetrický design.

Pod krytem je myš provrtaná jako ementál. Spousta otvorů tu není jen proto, aby se do nich dalo nacpat až 39 g v závažích, ale také proto, aby bylo možné polohu těžiště myši uzpůsobit pro pravou nebo levou ruku.

Současným podržením dvou tlačítek pro nastavení profilu lze pak přepínat tlačítka myši mezi režimem pro pravou a levou ruku.

Laserový senzor má nadstandardní rozlišení až 8200 dpi, maximální rychlost snímání je 150 ips (= 3,81 m/s) a maximální zrychlení 30 g. Rozměry se řadí k těm větším, má 127 × 67 × 42 mm. Funkci devíti programovatelných tlačítek lze měnit v aplikaci GHOST Macro engine.

Další novinkou je herní klávesnice Aivia Osmium.

Má být postavená na kvalitních spínačích Cherry MX z červené řady (tedy s velmi nízkým odporem a lineárním průběhem, podrobnější popis spínačů Cherry MX najdete v dřívější novince).

Podsvícení kláves a ovládacích prvků pomocí modrých LED asi nepřekvapí, zajímavostí je ale připojení přes USB 3.0. Těžko říct, jestli byla primárním důvodem vyšší propustnost rozhraní (až 5 Gb/s), nebo výkonnější napájení (až 900 mA).

Za označením „full range anti-ghosting“ se snad ukrývá n-key rollover, tedy to, že klávesnice dokáže registrovat stisk každé klávesy zvlášť.

KL24

Cenu ani termín uvedení produktů do prodeje Gigabyte zatím neuvádí.

Zdroj: Gigabyte

Byl pro vás článek přínosný?