Hlavní navigace

Gingerbread má konečně přes polovinu uživatelů, Froyo začíná pomalu slábnout

8. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Trvalo to přes rok od uvedení verze Gingerbread, než ho na svých smartphonech začala používat nadpoloviční většina uživatelů Androidu (50,6 %). Verze 2.2 Froyo tak začíná ztrácet a pro nastávající souboj s ICS získává „Perník“ výhodnou pozici.

Stává se tak krátce po uvedení nejnovější verze Android Ice Cream Sandwich. Tentokrát by nástup ale nemusel být až tak pomalý, jak to bylo v případě Gingerbreadu. Aktualizaci na ICS by měla dostat velká část současných smartphonů, pro které je určený právě Gingerbread a zájem o smartphony stále roste. Do počtu se nově zařadí i tablety, ty ale až tak velkou roli hrát nebudou. Vždyť Android 3.0 Honeycomb určený pouze pro tablety využívá pouze 2,4 % uživatelů (samozřejmě, na spoustě tabletů běží i jiné verze).

Google-statistiky

Rok a půl starou verze 2.2 Froyo stále využívá 35,3 % uživatelů. Třetí příčku obsadila verze Android 2.1 Eclair z října roku 2009 s 10 %. Nyní se s poměry mezi verzemi chvilku nic dít nebude. A až nastane velký boom ICS, bude zajímavé sledovat další posuny.

Zdroj: Android Community

Byl pro vás článek přínosný?