Hlavní navigace

Gmail Meter – poznejte svou e-mailovou schránku

7. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Řekni mi, jaké píšeš e-maily, a já ti řeknu, kdo jsi.“ Podobné sousloví by klidně mohlo propagovat novinku v googlovské galerii skriptů – s Gmailem Meterem se dozvíte o svém Gmailu úplně všechno.

S pomocí Google Apps Script vznikla už celá řada nástrojů, jež nám usnadňují orientaci v našich účtech na Googlu a sem tam přihodí i nějaké ty statistiky. Ne vždy jsou tyto statistiky nudou a ne pokaždé poskytují cenné údaje. Také Gmail Meter, skript, jehož autorem je Romain Vialard, představuje spíše zajímavost než skutečně nezbytný nástroj.

" width="560" height="315" frameborder="0">

Z přehledných grafů tedy zjistí, jestli by se v rozhraní googlovské e-mailové schránky obešel bez štítků označujících důležitost jednotlivých zpráv, jestli odpovídá dostatečně rychle (a jestli je i jemu dostatečně rychle odpovídáno), zda mu chodí e-maily spíše po poledni nebo až k večeru a má-li vůbec nějaký den v týdnu od korespondence klid. Taktéž přijde na to, je-li větším grafomanem on nebo lidé, kteří mu píší. Ve své podstatě tak získá ty informace, které Google pravděpodobně stejně o zákaznících shromažďuje, aby podle toho mohl vylepšovat své služby.

Gmail Meter Gmail Meter Gmail Meter Gmail Meter Gmail Meter

Máte-li přesto (a předpokládám, že hlavně ze zvědavosti než z touhy stát se lepším korespondentem) chuť skript Gmail Meter vyzkoušet, zde je návod: jednoduše si v googlovských dokumentech otevřete nový list tabulky, nad ní klikněte na Nástroje a dále Galerii skriptů. Zde si vyhledejte Gmail Meter a odklikněte instalaci.

MMF24

 

Do lišty, kde jste předtím našli Nástroje, by po instalaci měla přibýt položka Gmail Meter - jejím výběrem se dostanete k nastavení, za jaké období chcete statistiku obdržet. Poté nezbývá než čekat na výsledek. Ten by měl do vaší gmailové schránky dorazit maximálně za pár hodin od odeslání požadavku. Čekání si můžete zkrátit třeba čtením o tom, jak podobný skript funguje.

Byl pro vás článek přínosný?