Hlavní navigace

Pár novinek na webu, nový design na mobilech. Google zlepšuje Gmail

30. 1. 2019

Sdílet

Zdroj: Redakce

Loni došlo k významnému posunu ve službě Gmail. Dalších novinek jsme se dočkali v uplynulých lednových dnech. Nejčerstvější je oznámení upraveného mobilního klienta, který reflektuje změny v designu Material. Už žádné barevné záhlaví, ale ani velká barevná tlačítka. V záhlaví bývalo tlačítko pro vyvolání vyhledávání, teď v něm ale rovnou najdete pole pro psaní, což vyhledávání zrychlí.

CS24

Kromě vzdušnějšího minimalistického designu vývojový tým přidává možnost rychle zobrazovat některé přílohy, aniž byste museli dříve otevřít celou zprávu. Dále se snáze přepnete mezi osobním a pracovním účtem. V případě, že se setkáte s (potenciálně) podvodnou zprávou, ukáže se velké červené upozornění stejně jako na webu. Distribuce nového Gmailu pro Android a iOS může trvat až několik týdnů.

Srovnání podoby starého a nového mobilního Gmailu (foto: Google) Srovnání podoby starého a nového mobilního Gmailu (foto: Google)

Když už jsme u webu, pojďme si představit drobné novinky, které byly představeny o několik dní dříve. Webová verze Gmailu získala tři nové funkce. Při psaní si všimněte, že se v editoru uhnízdila tlačítka pro vracení provedených akcí zpět, ale také vpřed. Podobně přibylo tlačítko, díky němuž označený text ve zprávě přeškrtnete. Nově také e-maily exportujete do formátu EML. Tyto novinky by již měly být v tuto chvíli viditelné ve všech účtech.

Dvě novinky najdete v editoru pro psaní zpráv Dvě novinky najdete v editoru pro psaní zpráv

Byl pro vás článek přínosný?