Hlavní navigace

Google chystá na 29. září velkou akci. Ukáže nové Nexusy, finální Android 6.0 a Chromecast 2

21. 9. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Příští týden nás čeká tiskovka Googlu. V úterý 29. září v 18:00 našeho času se v San Francisku uskuteční premiéra podzimních novinek. Očekáváme představení finálního Androidu 6.0 Marschmallow, který přinese vylepšenou správu oprávnění, podporu snímačů otisků a prodlouženou výdrž zařízení.

 

S novým systémem jsou ale vždy představeny i hardwarové produkty. Letos se zřejmě nedočkáme tabletu, alespoň dosavadní úniky to nenaznačují, ale přijdou hned dva smartphony Nexus. Huawei údajně vyrobí Nexus 6P s 5,7" displejem a Snapdragonem 810. LG připraví Nexus 5X s 5,2" displejem a Snapdragonem 808. Oba by měly mít 3 GB RAM a konektor USB-C.

Kromě toho prý Google uvede i druhou generaci streamovadla Chromecast. Původní tyčinka se uměla připojit jen k Wi-Fi 802.11b/g/n, ale nová zvládne i 5GHz pásmo a standard 802.11ac. Dle zahraničních zdrojů přinese nový spořič obrazovky ukazující aktuální zprávy ze sociálních sítí, nové fotky a videa. Spotify má konečně uvést aplikaci podporující Chromecast. Google pak podle magazínu 9to5google představí i specializovanou krabičku pro hudbu, kterou bude možné připojit přímo k reproduktorům, nikoliv televizoru.

Zdroj: Engadget, Droid Life, 9to5google

Byl pro vás článek přínosný?