Hlavní navigace

Google Cr-48: první notebook s Chrome OS!

8. 12. 2010

Sdílet

 Autor: Redakce

Google dnes vypustil na světlo světa notebook Cr-48, první notebook s operačním systémem Chrome. Zatím je k dispozici jen v rámci pilotního programu Chrome OS, přes který je možno si jej půjčit k testování.

O Google Cr-48 a hlavně o Chrome OS si můžete přečíst hodně informací i na serveru Cnews.cz - zde.

Cr-48 není produkt pro velkokapacitní prodej, jde opravdu jen o prototyp, který má hlavně ukázat, jak zbrusu nový OS od Googlu poběží. Minibook má 12" matný displej, klávesnici plné velikosti s řadou funkčních tlačítek místo známých F1-F12 a tlačítko pro vyhledávání (Search) místo Caps Locku. Potěší veliký beztlačítkový touchpad.

Uvnitř nenajdete žádný pevný disk, vše je řešeno flashovou pamětí. Netbook podporuje Wi-Fi i 3G, má webkameru, USB port a konektor D-Sub. Nechybí čtečka paměťových karet ani 3,5mm konektor na sluchátka/reproduktory. Bohužel nemáme žádné informace o procesoru nebo pamětech, notebook prý běží na nějakém ULV procesoru od Intelu (ne na Atomu).

Podle Googlu bootuje Cr-48 pouhých deset vteřin a z režimu spánku se budí během zlomku vteřiny. Výdrž na baterii podle výrobce přesahuje osm hodin při aktivním používání a týden při režimu spánku.

Notebooky s Chrome OS přijdou na trh zřejmě v polovině roku 2011. Do programu pro přidělení notebooku se američtí klikaři mohou přihlásit zde.

WT100

.