Hlavní navigace

Propojení prý bylo matoucí. Google rozdělil Drive a Photos

11. 7. 2019

Sdílet

Protože už služby nebudou synchronizovány, nebudou se obrázky přidané do jedné objevovat automatické ve druhé.

Oživeno dne 11. července 2019

Jak Google slíbil, tak učinil. Google Drive a Google Photos jsou nyní zcela oddělené služby, mezi nimiž nedochází k automatické synchronizaci obsahu. Je ale možné pomocí nové funkce manuálně zkopírovat fotografie z Drivu do Photos.

Původní článek ze dne 17. června 2019

Na základě zpětné vazby Google mění údajně matoucí propojení služeb Drive a Photos. Od 10. července se fotografie a videa nahraná do úložiště Drive nebudou automaticky objevovat v aplikaci Photos, resp. obráceně. Obě služby tedy budou fungovat odděleně bez synchronizace, takže i když např. obrázky odstraníte ze Drivu, zůstanou nadále v aplikaci Photos.

V Google Photos se dále objeví funkce pro manuální výběr snímků a videí pro nahrání do Drivu. Pořád platí, že soubory budou žít v každé službě odděleně. Přidáte-li identický snímek v původní kvalitě do obou služeb, bude to ovšem také znamenat, že zabere dvojnásobek místa oproti dosavadnímu modelu. Pomocí nástroje Backup and Sync budete moct stále nahrávat obsah do obou služeb. Na stávající obsah vám Google nesáhne.

Více informací případně najdete na webu Googlu.

CS24

Zdroj: blog The Keyword via Thurrott.com

Byl pro vás článek přínosný?