Hlavní navigace

Jak rychle poslat soubory mezi dvěma mobily? Google vylepšil aplikaci Files Go

26. 6. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Loni na podzim Google představil aplikaci Files Go sloužící pro úklid souborů na telefonech a tabletech s menším úložištěm. Jednou z funkcí byla i možnost lokálně a bezdrátově odesílat soubory mezi dvěma zařízeními. Tuto vychytávku teď firma vylepšila.

Čerstvá verze Files Go (Play Store) má pro sdílení souborů určenou novou kartu, kde lze vyhledávat zařízení či osoby v okolí a soubory s nimi sdílet. Podporována jsou zařízení s Androidem 5.0 a novějšími.

Google Files Go s rychlejším sdílením souborů Google Files Go s rychlejším sdílením souborů

Google slibuje rychlejší navázání spojení (do pěti sekund) a také rychlejší přenosy. Doposud byly rychlosti do 125 Mb/s, teď budou až čtyřikrát vyšší. Obě zařízení ale budou muset podporovat 5GHz Wi-Fi, což u levných mobilů a tabletů spíš nenajdeme. Google také mluví o dodatečném šifrování souborů, ale není úplně jasné, jestli tím myslí další vrstvu na standardní ochranou ve Wi-Fi sítích (tj. například WPA2).

Files Go je konečně jednoduchý způsob, jak mezi více zařízeními posílat soubory, což už konkurenční iOS roky umí díky funkci AirDrop. Apple ale érdropuje i na Macích, kdežto Google zatím rychlé sdílení s počítači nevyřešil (kromě cloudové cesty přes Disk/Drive).

Byl pro vás článek přínosný?