Hlavní navigace

Google má 50 miliard stažených aplikací pro Android a 750 mil. uživatelů Chromu

19. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ve stejný den jako Microsoft ohlásil hospodářské výsledky i Google. Ten nedávno ukončil druhý kvartál s tržbami ve výši 14 miliard dolarů, což je o 19 % více než loni. Firma v posledním čtvrtletí dosáhla čistého zisku 3,23 miliardy (16% růst). Analytici přesto čekali více.

Protože se Google živí především reklamou, na vině je stále klesají cena za proklik (6% pokles). Na druhou stranu se ale počet placených kliků o 23 % zvýšil. O překvapivých 18 % více tržeb zaznamenala divize Motorola, avšak nabrala další provozní ztrátu. Místo záporných 199 milionů dolarů jako loni skončila divize 342 milionů v mínusu.

 

Šéf firma Larry Page také připomněl několik důležitých okamžiků. Firma vydala novou hudební službu, kompletně přepracovala síť Google+ i mapy. Stále rozšiřuje funkce Knowledge graph a Google Now. Google uvedl nový chat Hangouts. Jeho prohlížeč Chrome má už 750 milionů uživatelů. Android už vyhlíží miliardté aktivované zařízení. Zatím jich je přes 900 milionů s tím, že každý den přibude 1,5 milionu nových.

KL24

Příští týden firma pořádá událost, na které zřejmě představí nový Android, zařízení Nexus nebo smartphone Moto X. Kromě toho se v následujícím čtvrtletí již definitivně rozhodne o případné pokutě od Evropské komise, která Google vyšetřuje kvůli údajnému zneužívání dominantního postavení. S těmito ústupky ale možná Google vyvázne bez trestu.

Kompletní finanční výsledky najdete na google.com.

Byl pro vás článek přínosný?