Hlavní navigace

Google+ má tři miliardy účtů a téměř tři miliony komunit

23. 2. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Greg Miernicki a Francois Beaufort již čtyři roky procházejí sitemapy Googlu (celkově jich je přes 50 000) a analyzují v nich data. Je o stránky, které obsahují seznamy všech registrovaných účtů. Samy nenesou žádné osobní informace, pouze odkazy na uživatelské profily. Ty se dají snadno spočítat.

Google+ má tři miliardy účtů
Google+ má tři miliardy účtů

Právě včera počet registrovaných účtů na Googlu+ překročil třímiliardovou hranici. Uživatelská základna meziročně vzrostla o 29 %. Google eviduje dalších 31 milionů účtů, u nich ale není sociální profil (tedy G+). Z dat lze také vyčíst počet komunit, těch je na „plusku“ aktuálně 2,8 milionu.

Žádné z těch čísel ale neukazuje, jak jsou lidé na Googlu+ aktivní. Facebook například uvádí, že má 1,6 miliardy uživatelů, ale jde o ty, kteří se ke službě přihlásí alespoň jednou za měsíc. Registrací tam bude násobně více. Naopak mnoho lidí nejspíš ani neví, že profil na G+ mají, protože jej Google zakládá automaticky při registraci. Oprava: Google již o září 2014 nezakládá G+ automaticky při registraci a přesto počet profilů stále rychle roste.

Množství aktivních uživatelů již Google nezveřejňuje. Před dvěma a půl lety jich měl 300 milionů. A miliardu ještě zcela určitě nepokořil.

Byl pro vás článek přínosný?