Hlavní navigace

Google, Microsoft a Yahoo společně proti pirátům. Na warez webech nebude reklama

19. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pirátské weby budou mít život zase o něco složitější. Technologičtí giganti při přemýšlení nad tím, jak s piráty zatočit, napadlo zasáhnout velký zdroj obživy mnoha portálů. Tím je samozřejmě reklama. Reklamní poutače na stránkách s torrenty a jiných webech určených ke sdílení obsahu, kam mohou spadat také stránky s filmy online ke shlédnutí, budou zřejmě postiženy dohodou firem jako AOL, Google, Microsoft nebo Yahoo a mnoha dalších.

Ty jednoduše odmítnou spolupracovat s pirátskými weby při nasazování reklam. Nestane se, že by někdo jen tak snadno přepnul vypínač. Že nějaký web podporuje ilegální aktivity, bude muset vlastník práv doložit důkazy o porušování autorských práv. Po podání formální stížnosti bude možné web od zdroje příjmů odstřihnout. K důkazům patří obrázky virtuálního „místa činu“, opatřené časovým razítkem. V důsledku může být zahájeno vyšetřování, které stránky zcela a nadobro vymaže.

 

Teď si jen pohlídat, aby nově ustanovených pravidel nikdo nezneužíval. Weby nařčené z nelegálních aktivit se logicky budou moct formálně bránit. Plné znění dokumentu s pravidly o nahlašování nelegálních stránek naleznete na www.2013ippractices.com. Začne hon na čarodějnice?

Zdroj: TorrentFreak

Byl pro vás článek přínosný?