Hlavní navigace

Google nabízí peníze každému, kdo odhalí bezpečnostní rizika systému Chrome OS

5. 2. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Bezpečnost každého operačního systému je jedním z nejdůležitějších kritérií pro jeho širší uživatelskou popularitu. Moc dobře si to uvědomuje i Google a proto přišel se zajímavým způsobem, jak jeho bezpečnost vylepšit. Nabízí celkem 3 141 590 dolarů pro všechny, kteří dokážou odhalit bezpečnostní rizikanebo hacknout jeho operační systém Chrome OS.

Google přitom nepočítá s tím, že by celou částku nabídl jedinému člověku, spíš ji hodlá rozdělit mezi mnohem více uživatelů. Konkrétně můžete získat 110 000 dolarů za odhalení dočasné chyby systému nebo 150 000, pokud chybu nedokáže odstranit restart počítače. Jedinou podmínkou je nutnost dokázat odhalenou chybu na ChromeBooku Samsung 550 s Wi-Fi připojením. Nutné bude také chybu ukázat na akci Pwinium konané v březnu v kanadském Vancouveru. Možná je to trochu daleko, ale ceny jsou dostatečně lákavé i na takovýto větší výlet.

chrome hack

I když se na první pohled jedná o vysokou částku, pro Google je to ve skutečnosti velmi levný způsob, jak rychleji přijít na potencionální bezpečnostní rizika svého systému. Odhalit totiž všechny nedostatky je úkol takřka nemožný, takže když do něj zapojíte i běžné uživatele, můžete předejít mnoha problémům.

Zdroj: Neowin

Byl pro vás článek přínosný?