Hlavní navigace

Pixel Slate je další pokus Google o to vytvořit tablet pro práci

10. 10. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce
Týden po Microsoftu

představil svůj pracovní tablet také Google. Dal mu jméno Pixel Slate a představit si jej můžete jako laptop Pixelbook s odtrženou klávesnicí. Také toto zařízení běží na operačním systému Chrome OS, plně však podporuje aplikace pro Android a vývojáři na něm mohou spustit i Linux.

Pixel Slate dostal 12,3" IPS displej s jemným rozlišením 3000 × 2000 px. Samozřejmě je dotykový, tyká si i se stylusem, ale na boku tabletu, který má v pase jen 7 mm, najdete i magnetický konektor pro připojení klávesnice. Ta je podsvícená, má velký skleněný touchpad, polohovatelný stojan, avšak prodává se zvlášť.

Google Pixel Slate Google Pixel Slate

Tablet se bude prodávat ve spoustě konfigurací. Základní varianta má neznámý Celeron, 4 GB RAM a 32 GB na flashovém úložišti. Nejvyšší varianta ponese osmou generaci Intel Core i7 s 16 GB RAM a 256GB SSD.

Pixel Slate disponuje dvěma USB-C, přes které se tablet nabíjí, slouží k datovým přenosům i připojení až 4K monitoru. Na jedno nabití vydrží až 12 hodin. Nechybí stereo reproduktory, ani duální mikrofon, vepředu i vzadu jsou 8Mpx foťák s 1080p videem. Tablet disponuje čtečkou otisků, připojí se k Wi-Fi 802.11ac a Bluetooth 4.2. LTE modem chybí, čtečka paměťových karet a sluchátkový jack bohužel také.

KL24

Google Pixel se bude prodávat jen v USA, Kanadě a Británii. Ceny startují na 599 dolarech (16 500 Kč), stylus je za 99 dolarů a klávesnice za 199 dolarů.

Byl pro vás článek přínosný?