Hlavní navigace

Google prodloužil podporu Nexusům 5X a 6P. Dva měsíce bezpečnostních aktualizací navíc

26. 9. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

Podpora Androidu napříč mobilními zařízeními není zrovna vzorová. Pokud v tomto ohledu žádáte pravidelný přísun aktualizací (a žádáte je v rozumné době po vydání), koupíte si přístroj od Googlu. Dříve to byly Nexusy, od loňska pak Pixely. Google na stránce podpory uvádí, že jeho zařízení získávají nové verze Androidu po dobu minimálně dvou let od uvedení v Google Storu. Po této lhůtě se novinek dočkat můžete, není to však zaručeno.

Samostatná kapitola jsou pak bezpečnostní aktualizace. Dodávání bezpečnostních aktualizací trvá nejméně tři roky od uvedení zařízení v Google Storu, eventuálně minimálně po dobu 18 měsíců od doby prodeje posledních kusů zařízení. Platí doba podpory, která je v danou chvíli delší. Tato pravidla se vztahovala na Nexusy, platí ale také pro Pixely.

KL24

Jak si všimli na Droid Life, Google prodloužil podporu Nexusu 5X a 6P. Důvod neznáme, ale nyní v oficiální přehledové tabulce na webu Googlu stojí, že jsou bezpečnostní aktualizace pro tato zařízení garantována až do listopadu 2018. Tyto telefony byly uvedeny v září 2015, tudíž by podle původního plánu měly bezpečnostní aktualizace získávat jen do září 2018.

Letos v září ostatně skončilo garantované období pro získávání nových verzí Androidu. Dva měsíce navíc samozřejmě nepředstavují výrazné prodloužení životnosti zařízení, přesto tato zpráva bezpochyby potěší všechny, kdo si koupili buď Nexus 5X, nebo Nexus 6P.

Byl pro vás článek přínosný?