Hlavní navigace

Google prý testuje Now na hlavní stránce vyhledávače. Nahradí snad iGoogle?

22. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Virtuální asistent Google Now už funguje v Androidu 4.1 a vyšším, zamíří do Chromu a údajně také na iOS. Nově prý někteří testeři ladí Now v běžném vyhledávači, dokazuje to uniklý zdrojový kód, který obsahuje příslušné řetězce.

Google testuje Now na hlavní stránce vyhledávače
Google testuje Now na hlavní stránce vyhledávače

 „Get started with Google Now. Just the right information at just the right time. Google Now uses your Home location to show relevant information like weather, traffic conditions, and nearby places.“ Vyhledávač využije geopozice, aby zobrazil aktuální počasí, dopravní situace a události v okolí.

 

Spekuluje se o tom, že by tato funkce mohla nahradit portál iGoogle, který v listopadu skončí. To iGoogle byl původně myšlen jako domovská stránka prohlížeče, která kromě vyhledávače obsahuje i aktuální informace jako počasí, kurzy měn, zprávy, e-maily apod. Samotný vyhledávač jako domovská stránka být nemusí, když už lze zadávat dotazy přímo v prohlížeči. Díky Google Now by ale vyhledávač dostal kopec informativních funkcí a navíc šitých na míru každému uživateli.

" width="560" height="315" frameborder="0">

KL24

Zatím nevíme, co všechno se desktopový asistent Now naučí, ale na Androidu umí kromě výše zmíněných funkcí také napovídat sportovní výsledky, vyhledávat v MHD, leteckých spojích, převádí měny i jednotlivé jazyky nebo například upozorní na schůzku z kalendáře tak, abyste ji stihli vzhledem ke stavu dopravy.

Zdroj: Google Operating System

Byl pro vás článek přínosný?