Hlavní navigace

Google si z Chromu 32 pro Metro udělal „Chrome OS“ [galerie]

7. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Chrome 32 dev přinesl uživatelům Windows 8/8.1 nový vzhled v režimu Metro. Google jej převlékl do podobného stylu jako vlastní operační systém Chrome OS. Prostředí ani trochu nepřipomíná designové zásady jiných aplikací pro Metro, Google si jde vlastním stylem.

 

Na jednu obrazovku si můžete vložit více oken, každou s vlastním obsahem, zároveň ale funguje i standardní režim, kdy v jednom okně máte více karet. Okna lze maximalizovat, případně připnout k levé/pravé straně. Novinkou je spodní lišta. Google ji nenazval Dock, jako je obvyklé, ale Shelf (Polička).

CS24

V základu na ní najdete tlačítko App Launcher a odkazy na YouTube, Google Drive, Gmail a vyhledávač. Překvapivě chybí Google+. Další aplikace si ale můžete přidat, pokud jsou v Chrome Web Storu. Vlastní weby si do Poličky bohužel nepřetáhnete.

V liště najdete i hodiny, což je příjemná změna oproti jiným Metro aplikacím, ve kterých je Microsoft schovává. Pod hodinami se nacházejí ještě dvě tlačítka pro vypnutí počítače a nápovědu, ale zatím nefungují. Nesmíme zapomínat, že jde stále o vývojovou verzi, do finále se Chrome 32 dostane až za tři měsíce. Třeba se do té doby také lépe přizpůsobí dotykovým obrazovkám, zatím je Google ignoruje a ovládací prvky nechal prťavé.

Byl pro vás článek přínosný?