Hlavní navigace

Google spustil Android Pay. Zatím jenom v USA a bez placení v aplikací

10. 9. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google včera konečně spustil svou platební službu Android Pay, kterou oficiálně odhalil v rámci Světového mobilního veletrhu v Barceloně a veřejnosti ji prezentoval na vývojářské konferenci Google I/O letos v květnu. Nutno dodat, že jde už o druhý pokus Googlu o vstup do segmentu mobilních plateb a Android Pay by se měl na rozdíl od Google Wallet oficiálně dostat i do Evropy.

V první fázi tak bezkontaktní platby pomocí Android Pay fungují jen se zámořskými platebními kartami a aktuálně nepodporuje zdaleka všechny tamní bankovní domy. Na druhou stranu si však rozumí se všemi smartphony s NFC, které disponují Androidem 4.4 a novějším, což určitě značně pomůže v rozšíření služby.

 

Android Pay ale není jen o bezkontaktním placením v obchodech. Podle květnové prezentace Googlu jde o jednotný hub sloužící pro všechny platby mobilem. Proto se počítá i se zapojením vývojářů třetích stran, kdy při nakupování v mobilní aplikaci pro eBay nebudete muset složitě zadávat platební kartu a jednoduše zaplatíte kliknutím na Android Pay. Podporu slibuje i třeba Uber a další.

CS24

Google však ve své tiskové zprávě zmiňuje jen bezkontaktní placení v obchodech a i sama aktualizovaná aplikace Google Wallet je dostupná jen pro americké uživatele. V závěru však najdeme dodatek, ve kterém Google slibuje další informace v dalších dnech a také ony platby v aplikacích, kterých bychom se měli dočkat do konce roku. Zatím ale nevíme, jak to bude s dostupností v Evropě, kde zatím drtivá většina funkcí Google Peněženky chybí.

Zdroj: Android Blog

Byl pro vás článek přínosný?